Geavanceerd printen met je iPhone

Canon heeft haar scala aan PIXMA-printers vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing is het toevoegen van NFC-functionaliteit.  Met Near Field Communication (NFC) kun je een printopdracht geven vanuit een aangesloten mobiel apparaat door er heel eenvoudig een compatibel Canon-printer mee aan te raken.

Draadloos printen

Behalve de nieuwe NFC-functionaliteit zijn er ook andere mogelijkheden om de printer aan te sturen. Zo is het uiteraard mogelijk om met een computer via Wi-Fi de printer aan te sturen of met een iPhone, iPad of iPod Touch met de PIXMA/MAXIFY Printing Solutions app. Via de app of op de printer zelf is het ook mogelijk om documenten direct vanuit de cloud af te drukken.

All-in-one

De Canon PIXMA-printers zijn zogeheten all-in-one inkjetprinters. Dat wil zeggen dat je er mee kunt printen, kopiëren en scannen. Ze hebben vijf gescheiden inktcartridges, voor het makkelijk vervangen van een cartridge wanneer deze op is. De PIXMA MG7550 beschikt zelfs over zes gescheiden cartridges. Een extra kleur is grijs en het zwart heeft een speciaal pigment om de tekst heel scherp te printen. De MG7550 heeft een maximale resolutie van 9600 dpi, de andere printers van deze serie hebben een maximale resolutie van 4800 dpi.

Dots Per Inch

De term DPI staat voor Dots Per Inch, oftewel het aantal puntjes inkt per inch. Hoe meer puntjes (dots), hoe beter de beeldkwaliteit en scherpte. En hoe hoger de resolutie, hoe beter de drukkwaliteit. Een drukker zal meestal vragen om beeldbestanden van minimaal 300 dpi om goed drukwerk te kunnen afleveren. Wil je zelf je eigen foto’s printen, dan kan een resolutie van 150 dpi al volstaan, maar dat is dan ook wel het minimum. Voor beeldmateriaal wat op het internet wordt gebruikt, wordt meestal een resolutie van 72 dpi gehanteerd.

Juiste bestandsformaat voor een goed resultaat

Behalve het aantal dpi van een bestand, is ook het bestandsformaat erg belangrijk. Zo kan een document dat is opgeslagen via Microsoft Office, zoals een Word-document, er op je scherm anders uitzien dan wanneer het uit je printer rolt. Dit is natuurlijk geen probleem als je even een tekstje wilt uitprinten, maar als het een ingewikkelder bestand is of precies moet kloppen, is het belangrijk dat het gedrukte resultaat hetzelfde is als op je scherm. In dat geval kun je je bestand het beste opslaan als een PDF-bestand. Dan weet je zeker dat je het maximale uit je printer kunt halen en je bestand er op papier precies zo uit zal zien als op je scherm.

Printen vanuit Finder? Klik hier

Reacties zijn gesloten