Betalen met Apple Pay ook in Nederland?

Het lijkt erop dat contactloos betalen met je iPhone 6, oftewel Apple Pay, binnenkort ook in Nederland mogelijk is. Nadat Apple deze betaalvorm vorig jaar oktober al in Amerika heeft uitgebracht zijn er aanwijzingen dat binnenkort Nederland en de rest van Europa aan de beurt is. De ING Bank zou op een ‘besloten’ pagina op de website hinten op de komst van het systeem. Creditcardmaatschappij VISA heeft al laten weten dat het Apple Pay zal ondersteunen. Wanneer het systeem echt naar Nederland komt, is niet bekend.

 

Wat is Apple Pay?

Het nieuwe Apple Pay is een manier van contactloos betalen met je telefoon. Met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus koppel je betaalpassen en creditcards aan je smartphone. Dat kan door gegevens te gebruiken uit iTunes of door een foto te maken van de creditcard. Daarna kun je in de winkel betalen door je telefoon bij een betaalkastje van de kassa te houden. Contactloos dus. Een pincode is niet nodig, wel een vingerafdruk. Je kaartgegevens worden op je telefoon veilig en versleuteld opgeslagen en volgens Apple zijn de transactiegegevens volledig anoniem. In Amerika ondersteunen inmiddels tientallen banken en winkelketens Apple Pay. Ook zou de dienst online te gebruiken zijn.

Apple Pay kan alleen met de iPhone 6 of iPhone 6 Plus omdat deze toestellen uitgerust zijn met een NFC-chip die contactloos betalen mogelijk maakt. Deze chip zit overigens al in bankpassen van o.a. ING en ABN AMRO, wat Apple Pay ook voor winkeliers interessant maakt.

Tags:

Reacties zijn gesloten