2014: het Apple-jaar van de vele releases

Op MacHouse.nl kon je het afgelopen jaar van alles over de ontwikkelingen en producten van Apple lezen. Geruchtenstromen kwamen al aan het begin van het jaar op gang en nieuwe producten vlogen over de toonbank. Hieronder vind je de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar op een rijtje:

  • Op 9 augustus opende de derde Apple Store van Nederland haar deuren, in Den Haag.
  • Op 9 september lanceerde Apple officieel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Twee maanden later waren deze toestellen wereldwijd al 21 miljoen keer verkocht. Vele Apple liefhebbers gedreven door de vele geruchten over de nieuwe telefoon. In januari al lekten de nieuwe schermgroottes uit. Vanaf maart waren er zelfs al foto’s van het design te zien.
  • Op 9 september toonde Apple ook de Apple Watch: een slim horloge met o.a. hartslagmeter, speaker, GPS-module en dataverbinding met de iPhone. De geruchten over dit horloge gingen al anderhalf jaar! Het horloge is sinds begin 2015 daadwerkelijk verkrijgbaar in drie series: Apple Watch, Apple Watch Sport en Apple Watch Edition.
  • In oktober presenteerde Apple een volgende reeks aan nieuwe producten: de iPad mini 3, de iPad Air 2, de iMac met 5K-scherm, een nieuwe Mac mini. Daarnaast bracht Apple de 10e versie van besturingssysteem Mac OS X uit onder de naam Yosemite, met een nieuw design dat aansluit op iOS 7 en iOS 8.
  • In december kwam in Amerika contactloos betalen met de iPhone 6 uit: Apple Pay. Om in de winkel te betalen hoef je dan alleen maar een vinger op de Touch ID-knop van je telefoon te leggen. Waarschijnlijk kan betalen met Apple Pay op den duur ook in Nederland.

Overigens was niet alles wat Apple het afgelopen jaar deed succesvol. Het bedrijf maakte namelijk ook een aantal fouten en blunders.

Reacties zijn gesloten