Populariteit iPhone 6 zorgt voor tekort in Nederlandse webwinkels

We weten ondertussen allemaal dat de iPhone van Apple met elke nieuwe versie populairder lijkt te worden. Als alle mediagekte rondom de release van de nieuwste iPhone 6 nog niet genoeg bewijsmateriaal was, dan is het tekort aan iPhone 6 toestellen in de menig Nederlandse webwinkel dat zeker wel.

De iPhone 6 is nu bijna twee maanden te koop in ons kleine kikkerlandje, maar vanwege het grote succes is het toestel nog steeds in zeer beperkte aantallen leverbaar. Een aantal populaire webwinkels hebben al laten weten dat de kans groot is dat je een ‘aantal weken’ moet wachten voordat het toestel op de deurmat ligt.

Tekort leidt tot hogere prijzen

Alsof het wachten zelf nog niet genoeg was lijkt het erop alsof de lange wachttijden tevens leiden tot een flinke prijsverhoging. Zo zit bijvoorbeeld Studentmobiel al op een ruim €80,- boven de adviesprijs van Apple, maar het toestel is hier wel direct leverbaar.

Losse iPhone 6 bij studentmobiel.nl

Adviesprijs iPhone 6

Andere webwinkels die de prijs niet hebben verhoogd hebben grotendeels dus een levertijd van een aantal weken. Maar ook hier is er natuurlijk weer een uitzondering op de regel; zo heeft bijvoorbeeld Phonehouse nog wel de 16 GB variant van de iPhone 6 (in alle kleuren) op voorraad voor de adviesprijs.

En de 6 Plus dan?

Nee hoor, we zijn de grote (5.5 inch) broer van de iPhone 6 – de iPhone 6 Plus – niet vergeten. Maar helaas lijkt ook hier hetzelfde te gelden als voor de normale variant, beide toestellen kampen met tekorten waardoor de levertijd nog tot aan het begin van de feestdagen zou kunnen duren.

Tim Cook – CEO van Apple – heeft onlangs ook laten weten dat het bedrijf niet had gerekend op zo een grote vraag naar de 6 Plus. Er gaan al geruchten de ronde dat een deel van de iPhone 6 productielijn wordt omgebouwd voor de iPhone 6 Plus variant, maar het kan nog wel een tijdje duren voordat een nieuwe lading zal opduiken.

Tja… we zijn nu al benieuwd naar de stormloop voor de iPhone 7!

Reacties zijn gesloten