Ontdek de wereld door de lens van de iPhone 6

Als Apple een product uitbrengt, moet het plaatje volledig kloppen. Steve Jobs verwoordde dat het best toen hij zei dat ze niet de grootste willen zijn, maar wel de beste toestellen willen maken. Met de voorstelling van de iPhone 6 benadert het beeld dat we te zien krijgen zelfs letterlijk de perfectie. De verbeterde iSight camera maakt foto’s met zo’n hoge kwaliteit dat ze alle concurrentie ruim achter zich laat. Als je weet dat de iPhone de meest gebruikte camera op de populaire fotosite Flickr is, loont het uiteraard ook om extra aandacht te besteden aan dat onderdeel.

Fotograferen kun je leren

Om het beste uit je apparaat te halen, zijn er veel handige tips te vinden. Binnen de kortste keren kan werkelijk iedereen verbluffend mooie beelden maken. Zelfs in vergelijking met een professionele schoudercamera voor TV doet de iPhone 6 het helemaal niet zo slecht! En dat zegt toch wat, als je bedenkt hoe klein hij is.

Sneller, beter, scherper

Wat de iPhone 6 zo bijzonder maakt is het feit dat hij van een (reeds verbluffend goede) iPhone 5s camera nu een onovertroffen meesterwerk van fototechnologie heeft gemaakt. Met 8 megapixels doet de iPhone 6 nog even goed als zijn voorganger. Maar de automatische focus – de zogenaamde “Focus Pixels” – werkt dubbel zo snel als bij de iPhone 5s. Dat betekent nog sneller scherpe foto’s trekken. Een andere belangrijke verbetering is de fotokwaliteit in het donker. Je ziet nu details die je niet zou verwachten van een “simpele” smartphone camera. Voeg daar een automatische functie voor perfecte belichting aan toe, een 240 frames per seconde slow motion functie en een automatische beeldstabilisering, en je hebt een absoluut pareltje in handen.

Reacties zijn gesloten