Eenvoudig printen vanuit Finder

Weet je nog dat je voor ieder document of bestand wat je wilt printen een aparte printopdracht moest geven? Door gebruik te maken van Finder is dat verleden tijd.

Hoe het werkt

Ga naar  > Systeemvoorkeuren > Printers en scanners. Vanuit dat menu sleep je de printer naar het bureaublad. Vervolgens kun je het icoontje van je bureaublad naar je dock slepen, om altijd gemakkelijk vanuit je dock te kunnen printen. Wanneer je één of meerdere documenten wilt printen, sleep je deze eenvoudig vanuit Finder naar het print-icoontje in je dock. De bijbehorende applicaties worden automatisch geopend en documenten worden automatisch geprint.

AirPrint

Het is ook mogelijk om bestanden vanuit je smartphone of tablet te printen via de AirPrint-technologie. Een voorwaarde is wel dat je over een printer beschikt die compatibel is met draadloos printen. Op de iPhone en iPad is standaard een afdrukknop van AirPrint geïnstalleerd. De AirPrint werkt in programma’s en apps die compatibel zijn met de AirPrint-techniek, zoals Safari, Mail, Foto’s en iBooks.
Wanneer je iets wilt afdrukken, dan klik je op het actiepictogram (rechthoek met pijl) en daarna selecteer je ‘druk af’. Selecteer de juiste printer en eventuele andere opties.

Ouderwets printen

De nog altijd meest gebruikte methode is het ‘ouderwets’ printen via USB. Je sluit de USB-kabel van de printer aan op je computer of soms ook je tablet. Als je printer is geïnstalleerd en online is, zal het device direct de printer herkennen. Daarna kun je de printopdracht geven.

Apple printer

In de jaren ’80 maakte Apple zelf ook printers. De eerste was een laserprinter die destijds bijna 7000 dollar kostte. Niet echt betaalbaar dus voor de consument, wel voor bedrijven. In 1990 kwam Apple met hun antwoord op de inktjetprinters van HP en Xerox: de StyleWriter. De StyleWriter kostte ‘slechts’ $599 en kon net zoveel als de $6995 kostende laserprinter. Vanaf ongeveer 2005 werd de printermarkt overheerst door Windows. Er konden meer programma’s en apparaten mee werken en zijn dan ook (nog steeds) heel populair. Dat maakte dat Apple een keuze maakte: geen printers meer maken. Ze gingen zich vanaf dat moment richten op het maken van computers en aanverwanten. In het filmpje hieronder kun je zien hoe Apple in 1991 reclame maakte voor de StyleWriter:

Reacties zijn gesloten