Tesla Model S: de perfecte auto voor Apple-fans

Een auto is natuurlijk iets heel anders dan een gadget als een iPhone of iPad. Dus is er een auto te bedenken die typisch past bij de wensen van liefhebbers van het merk Apple? Zo op het eerste gezicht lijkt dat wellicht een vergezochte vergelijking, maar wie eenmaal in de Tesla Model S heeft gereden weet het zeker: die is dé auto voor iedereen die innovatieve technologie een warm hart toedraagt. Het is dan ook niet voor niets dat Apple zelfs al interesse heeft om Tesla over te nemen. Laten we eens een paar bijzondere kenmerken onder de loep en beslis dan zelf of de Tesla Model S misschien wel jouw nieuwe droomauto is.

Oog voor mens en milieu

Allereerst is het goed om te weten dat je door in een Tesla Model S te rijden ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld. Het is namelijk een volledig elektrische auto, wat betekent dat je niet meer langs de benzinepomp hoeft te rijden en ook nog eens geen CO2 uitstoot. Dat betekent gelukkig niet dat het een suffe wagen is geworden, want optrekken naar 100 kilometer per uur doet de Model S in maar 4,4 seconden.

Een ander voordeel ten opzichte van veel andere elektrische auto’s is de actieradius. Dat is de afstand die je met de auto kunt rijden voordat je ‘m weer op moet laden en bij de meeste elektrische auto’’s is dit nogal een heikel punt. De Tesla Model S rijdt op een volle accu echter bijna 500 kilometer, wat absoluut een indrukwekkende prestatie is.

Knopjes, lampjes en metertjes

Een beetje gadgetfreak wil natuurlijk ook graag weten wat voor extra’s de Tesla Model S nog in huis heeft. Dankzij de vele geavanceerde technologische snufjes wordt deze auto ook wel eens een iPad op wielen genoemd. Een blik op het heldere 17-inch touchscreen aan boord van deze auto maakt al snel duidelijk waar die vergelijking vandaan komt. Maar er is bijvoorbeeld ook een HD achteruitrijcamera aanwezig om veilig te parkeren. Wat veel bezoekers van deze website vooral interessant zullen vinden is de bijbehorende app, waarmee je op afstand het laden kunt starten, de verwarming vast aanzet en kunt terugvinden waar je je auto hebt geparkeerd.

Tags:

Reacties zijn gesloten