Apple brengt nieuwe iPads in 2014

Naar verwachting komt Apple in het 3e kwartaal van 2014 met een reeks nieuwe producten, zo stelt marktanalist Ming Chi Kuo van KGI Securities.

iPad Air 2

De iPad Air 2 wordt volgens Kuo uitgerust met de nieuwe A8-processor (voorheen A7), een vingerafdrukscanner (Touch ID) en een verbeterde camera van 8 megapixels (voorheen 5 megapixels).

iPad Mini met Retina

Evenals de iPad Air 2 zal de nieuwe iPad Mini met Retina Display voorzien worden van een A8-processor en Touch ID. De afmetingen van de nieuwe iPad Mini blijft onveranderd. Door het retinascherm is de tweede editie van de iPad Mini wel iets dikker en zwaarder dan zijn voorganger.

iPad 12.9 (Pro)

Apple heeft de tablet met groot schermformaat tijdelijk in de ijskast gezet, omdat het kampt met productieproblemen. Analist Rhoda Alexander, directeur van tablet en monitor research bij IHS Technology, speculeert dat het in de lijn der verwachting ligt dat Apple dit jaar mogelijk een hybride product presenteert, dat een kruising is tussen MacBook Air en de traditionele iPad.

Andere producten

Apple zou verder dit jaar nog komen met een iMac, MacBook en Apple TV upgrade, twee iWatches en twee nieuwe iPhones. Een van de iPhone-modellen heeft een schermformaat van 5.5 inch. Hiermee zou Apple zich eindelijk ook op de phablet-markt begeven en de concurrentie aangaan met populaire phablets als de Samsung Galaxy Note 3.

Reacties zijn gesloten