Apple haalt iPad 2 uit de verkoop

Sinds vandaag heeft Apple haar langstlopende Ipad-model uit de verkoop gehaald. De Ipad 4, die eerder al met pensioen werd gestuurd, is daarvoor in de plaats gekomen en zal voor dezelfde prijs over de toonbanken gaan. De Ipad 2 was de laatste tablet van 9,7 inch zonder retina-scherm.

via tabletguide.nl

Roerige tijden

De iPad 2 heeft een loopbaan gehad van 2,5 jaar. Onlangs is hij nog voorzien met IOS 7 maar dat mocht niet meer baten. Reden voor Apple om de iPad 4, ook wel ‘iPad Retina’ genoemd, een nieuw leven in te blazen. Eerder werd deze nog uit de store gehaald vanwege de introductie van de iPad air. Nu de iPad 2 is komen te vervallen krijgt de iPad 4 een nieuwe kans.

Concurrentie

In de Apple store is er nu de keuze uit iPad Air, iPad 4, iPad mini met Retina-scherm en de originele iPad mini. De iPad 2 is nog wel te koop bij Resellers als Dixons, iCentre en Mediamarkt maar de vraag is hoever zij zullen zakken met de prijs van 379 euro om te concurreren met de betere iPad 4. Een overzicht van de verschillen en de technische specificaties van beide modellen zijn te lezen in dit artikel.

Tags:

Reacties zijn gesloten