Jouw thuisbasis voor Apple nieuwtjes!

Welke Apple verkooppunten zijn er?

Wie aan Apple producten in Nederland wil komen heeft (buiten de tweedehandse producten) een aantal opties: de officiële Apple stores, Apple Premium Resellers en de Apple Authorised Resellers. De laatste twee type verkooppunten nemen we voor je onder de loep.

View Apple resellers nederland in a larger map

Apple Premium Resellers

De Apple Premium Resellers (APR’s) zijn winkels die een specialisatie hebben voor de producten van Apple. Het zijn door Apple “gesponsorde” verkooppunten maar niet het eigendom van Apple. Ze moeten aan strenge voorwaarden voldoen om de producten te mogen verkopen. Een aantal voorbeelden van Nederlandse APR’s zijn iCentre, A-mac, HTR en Xando. De APR’s hebben het nog wel eens aan de stok met Apple. Zo had A-mac jarenlang een discussie over de garantietermijn.

Authorized Resellers

Authorized Resellers (AAR’s) zijn winkels die Apple producten verkopen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook Windows producten. Niels van der Hart was voorheen eigenaar van The Innovators in Tilburg. Hij heeft geen goed woordje over het beleid van Apple en ziet vooral achterdocht in de bevoorrading van de AAR’s. “Het is een asociaal en arrogant bedrijf,” zo stelt hij. Van der Hart komt tot deze conclusie nadat hij de afgelopen jaren steeds later nieuwe Apple-producten geleverd kreeg in steeds kleinere hoeveelheden.

In dit overzicht vind je de verschillende verkooppunten in Nederland.