1 april grap loopt uit de hand

Een leerkracht van basisschool De Vlindertuin in Heerhugowaard had een goede 1 april grap verzonnen, tenminste dat dacht zij. Dat dit zou uitmonden in een groep boze ouders en krijsende kinderen had echter niemand voorzien.

Grote prijs

De leerlingen en ouders van groep 1/2 is verteld dat zij in een ICT-project een grote prijs hadden gewonnen, een iPad voor ieder kind. Ouders van deze ‘winnende’ kleutergroep werden gevraagd om op 1 april in de klas te zijn om hun prijs in ontvangst te nemen. Overal hingen posters en stonden tasjes van Apple waardoor enige twijfel nog werd weggenomen. Maar toen op de grote dag bleek dat de prijs niet een iPad, maar een aai-pet was, spraken ouders schande van deze actie en waren de kinderen ontroostbaar.

Positieve wending

Wij konden bij iCentre Educatie wél lachen om de grap en schrokken van de wijze waarop dit uitpakte voor de school en de docent. Wij vinden de iPad een essentieel onderdeel binnen het onderwijs en besloten hierom deze ludieke actie te realiseren.

Toen de afdeling educatie van Premium Reseller iCentre dit nieuws hoorde, betreurde zij de gevolgen van de grap. Als ludieke actie besloten zij alle leerlingen van de kleuterklas een iPad 2 met hoes te geven. Maar daar bleef het niet bij, ook de school zelf kreeg 25 iPads. De directie van de school verklaarde dat de iPads van de kinderen zelf zijn en dat ze er mee mogen doen wat ze willen.

Reacties zijn gesloten