Apps om virtueel kleding of schoenen te passen

Het is al aardig aan het inburgeren: online kleding, schoenen en accessoires kopen. Als de bestelling thuis is, dan wordt het gepast. Soms kan het zijn dat de bestelling enorm tegenvalt en moet het geruild of teruggestuurd worden. Hier lijkt nu een oplossing voor te zijn.

 

Kinderschoenmaat bepalen

Via een app om voeten te meten, weet je direct welke schoenmaat je kind heeft. Voor de iPad is deze app ontwikkeld door schoenenketens Scapino en Dolcis. Het kind plaatst de voet op de iPad en de ouders weten direct welke schoenmaat het kind heeft. Natuurlijk kan ook direct het aanbod kinderschoenen bekeken worden. Deze app kan voeten meten tot schoenmaat 31.

 

Welke zonnebril past bij jou?

Als het zomer is, wil je natuurlijk modieus voor de dag komen met een goede zonnebril. Pearle heeft een app ontwikkeld die je in staat stelt om de perfecte zonnebril uit te kiezen. De gebruiker kan een foto uploaden of kiezen uit de fotobestanden van de smartphone. Daarna kan er uit de collectie een bril gekozen worden. De bril wordt op de foto geplakt en kun je kijken of de bril je goed staat. Aan deze app is een fotowedstrijd verbonden. Je kunt dus niet de bril direct bestellen. Het is mogelijk om de foto van jezelf met bril te delen op Facebook. Als je de wedstrijd wint, kun je de bril winnen.

Jezelf het juiste kapsel aanmeten

Je bent je huidige kapsel helemaal zat en wilt graag iets anders. Met de Hairstyle Pro app is het mogelijk om meer dan 500 verschillende kapsels en stijlen uit te proberen in bijna 60 verschillende kleuren. Je neemt een foto van je zelf en vervolgens ga je experimenteren. Het is ook mogelijk om feedback te krijgen over het passende haar- of gezichtstype bij elk kapsel en handige haartips. Als je tevreden bent, laat het resultaat zien aan je kapper en die kan het kapsel vervolgens maken.

Virtuele make over

Niet alleen schoenen, brillen of een nieuw kapsel kun je virtueel bekijken. Met een virtuele make over app is het mogelijk om, nadat je een foto van jezelf het geüpload, te bekijken welke make-up jouw het beste staat. Je kunt kiezen uit tal van verschillende kleuren en stijlen of zelfs een celebritylook. Waar je eerst nog naar een visagist moet of een winkel, kun je zelf aan de slag gaan.

 

Reacties zijn gesloten