Apple verandert strategie voor 2013

Apple staat er normaal gesproken niet om bekend een boekje open te doen over toekomstige producten maar ze lijken toch wat hints weg te geven. Volgens CEO Tim Cook kijkt het bedrijf uit naar een aantal spannende (nieuwe) producten die in het najaar van 2013 en door 2014 zullen verschijnen.

Nieuwe strategieën

Naar verluidt zou Cook op een geheime bijeenkomst in San Fransico een drie uur durende presentatie gegeven hebben aan leidinggevenden van Apple Stores over de hele wereld. Op het moment wordt zo’n 80% van de iPhones niet in Apple Stores gekocht en dat moet anders vindt Cook. De CEO van Apple wil dit probleem aanpakken door exclusieve kortingen te bieden in Apple Stores. Ook moet klanten hun oude of beschadigde iPhone kunnen inruilen voor een nieuwer model met korting. Verder moeten er diverse nieuwe Europese Apple Stores worden geopend. In Nederland komen naast een vestiging in Amsterdam ook winkels van Apple in Den Haag en Haarlem.

Nieuwe producten

Uiteraard blijft het niet alleen bij deze strategieën. Apple komt naar verwachting nog dit jaar met een iPhone 5s, een goedkope iPhone (5c), een iPad 5 en een iPad Mini 2. Tussen neus en lippen door spreken de bronnen ook nog over iTV, een eigen tv-toestel van Apple waar al tijden geruchten over gaan. Met dit leger aan nieuwe producten hoopt Apple ook 2013 weer succesvol af te sluiten.

Reacties zijn gesloten